PÁLYÁZAT
A Kérj segítséget videó-sorozat és honlap lényege, hogy megismertesse a diákokkal, szüleikkel és tanáraikkal az iskolai bántalmazás fogalmát, típusait és nem végső soron megszüntetésének lehetőségeit. Ezeken felül a bullying témában szert tett tudásoddal értékes ajándékokat nyerhetsz magadnak és osztályodnak is! Csupán annyit kell tenned, hogy válaszolj helyesen a következő 19 kérdésből álló kvízre 2019. április 15. és 30. között, és máris esélyessé váltál, hogy osztályoddal menő tableteket használjatok órán és egy általatok választott előadást nézzetek meg a Hatszín Teátrumban.
A pályázat lezárult, köszönjük mindenkinek a részvételt!
A pályázatra beérkező válaszok jelenleg feldolgozás alatt vannak, a nyertes csapatot hamarosan értesítjük telefonon keresztül.
SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
A Kék - Vonal Gyermekkrízis Alapítvány várja a bajba jutott gyerekek, és a gyerekeknek segíteni szándékozó felnőttek hívásait. A hívó anonim maradhat, a hívás pedig ingyenes. Elegendő a 116-111-es telefonszámot beütni, előhívó és körzetszám nélkül, ha bajban vagy, és nincs kitől segítséget kérj. Hívhatod ha bántanak, de akkor is, ha döntési helyzetbe kerültél, és akkor is ha egy társadon szeretnél segíteni, de tanácstalan vagy.
Az Internet Hotline egy speciális jogsegélyszolgálat. Bejelentések alapján segítenek a neten talált jogsértő tartalmak gyors eltávolításában. A rendőrséggel és nemzetközi partnerekkel együttműködve harcolnak a neten felbukkanó, gyerekek számára káros tartalmakat ellen. A bejelentést bárki megteheti, ha az interneten keresztül bántják, zaklatják.
Az UNICEF HelpAPP segíthet, ha bántanak, vagy veszélyben vagy. Egyetlen gombnyomással segítséget hívhatsz, ha rólad, vagy egy társadról, barátodról van szó. Segít kideríteni, miről is van szó, mi is történik valójában, s ha már tudod, az is kiderül, mit tehetsz. Sőt, mások által átélt és megoldott valós eseteket is megismerhetsz. Ha pedig tényleg nagy a baj, az alkalmazás azonnal hívható számokat kínál, illetve sürgősségi sms és e-mail felületeket ajánl.
KONTAKT
Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
www.bunmegelozes.info
Honlap üzemeltetője:
info@bookrkids.hu